Workshops individueel

 
 

 

Glasatelier Hillit heet tegenwoordig

Kunsthuis Glue

Voor het aanbod van de glasworkshop

   klik hier  

 

Voor iedereen die graag individueel een workshop wil volgen is er de workshopochtend. Op iedere 1e zaterdag van de maand om 10.00 U kan je terecht voor de workshop schaal of raamhanger maken van glas. Kijk even bij de desbetreffende workshop hier onder voor de specifieke informatie over de workshop.

 

Prijzen:

  • Raamhanger € 75,00 per persoon
  • Schaal maken € 85,00 per persoon

 

 

Glazen raamhanger

 Je maakt een raamhanger door stukken gekleurd glas te snijden en op jou manier mooi neer te leggen. We werken met verschillende kleuren glas, kies de kleuren die bij jou passen en leg ze in een mooie compositie neer. De stukken glas gaan in de glasoven en versmelten tot een vlakke plaat. Ook werken we met glasspecials zoals glasstaven, glaskorrels en confetti. Onder professionele begeleiding leer je hoe je een raamhanger van glas maakt. Er zijn meerdere manieren om een raamhanger uit delen glas op te bouwen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook heel divers. De raamhanger gaat 20 uur in de glasoven. Zo versmelt alles tot een mooi geheel. Dit gebeurt uiteraard na de workshop. Je kunt je schaal op een later tijdstip ophalen.

 

Afmeting: doorsnede 25 cm.

Tijdsduur: 3 uur

 

Schaal van glas

Maak je eigen schaal door stukken gekleurd glas te snijden en op jouw manier mooi neer te leggen. We werken met verschillende kleuren glas. Kies de kleuren die bij jou passen. De stukken glas gaan in de glasoven en versmelten tot een vlakke plaat. Daarna gaat de plaat glas nog een keer in de oven, dit keer op een mal in de vorm van een schaal. De plaat glas zakt in de mal en neemt de vorm van de mal aan. De mal wordt verwijderd en de schaal is af. Er zijn meerdere mal-vormen om uit te kiezen, de mal bepaalt de uiteindelijke vorm van jouw schaal. Ook werken we met glasspecials zoals glasstaven, glaskorrels en confetti. Onder professionele begeleiding leer je hoe je een schaal van glas maakt. Er zijn meerdere manieren om een schaal uit delen glas op te bouwen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook heel divers. De schalen gaan 2 x 20 uur in de glasoven. De eerste keer om een vlakke plaat glas te maken, de tweede keer om de vorm in het glas te krijgen. Dit gebeurt uiteraard na de workshop. Je kunt je schaal op een later tijdstip ophalen.

 Afmeting: doorsnede 25 cm.

Tijdsduur: 3 uur

 

De workshops zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

Locatie: Kleine Koppel 62 in Amersfoort. Een mooie industriële loods aan de Eem in Amersfoort. Omringd door creatieve bedrijven en Horeca.

 

 

Voor informatie en inschrijven: Gebruik het contactformulier of bel Hilde 06-19640709.

 

 
Verschillende soorten Workshops