Schalen

 
 

In deze workshop maak je een ronde of vierkante schaal met een doorsnede van +/- 27 cm.

Een schaal van glas wordt gemaakt door stukken gekleurd glas bij elkaar te leggen in een glasoven en te laten versmelten tot een vlakke plaat. Daarna gaat de plaat glas nog een keer in de oven, dit keer op een mal in de vorm van een schaal. De plaat glas zakt in de mal en neemt de vorm van de mal aan. De mal wordt verwijderd en de schaal is af.

Er zijn meerdere mal-vormen om uit te kiezen en meerdere manieren om een schaal uit delen glas op te bouwen. Het uiteindelijke resultaat is dan ook heel divers.

We beginnen de workshop met uitleg over de materialen en gereedschappen en hoe je een schaal van glas maakt. Dan ga je zelf aan de slag.

Om een glazen schaal te maken gebruiken we gekleurde platen glas.

Je kiest jouw favoriete kleuren glas, je kan ook gebruik maken van glasstaven en glaskorrels. Met een glassnijder snijden we vormen uit de platen. Deze vormen leg je als een puzzel bij elkaar.

Als alle losse stukken op de juiste plaats in de oven liggen is de workshop ten einde. Op hoge temperaturen smelten de stukjes in elkaar tot een mooi geheel.

De schalen gaan 2 x 20 uur in de oven. De eerste keer om een vlakke plaat glas te maken, de tweede keer om de vorm in het glas te krijgen.

Dit gebeurd uiteraard na de workshop. Je kunt je schaal op een later tijdstip ophalen.

 

Tijdsduur: 2,5 uur

Prijs: € 67,50 per persoon

Aantal personen: 3 tot 15 personen

Prijzen zijn aangepast per 11 april 2016.

Voor informatie en inschrijven: Gebruik het contactformulier of bel Hilde 06-19640709

 

 

 
6 soorten Workshops